Denne artikel er sponsoreret.
Hvis du ynder at se indretningsprogrammer i fjernsynet eller troligt følger med på diverse boligblogs, så behøver begrebet DIY ikke nogen yderligere forklaring. Er du derimod en smule fortabt, når det kommer til den meget lidt mundrette forkortelse, så er DIY slet og ret en engelsk forkortelse for begrebet ’Do It Yourself’ eller på godt gammeldags, forståeligt dansk: Gør-det-selv.
Gør-det-selv møbler
Det har længe været moderne at skabe gør-det-selv løsninger i sit hjem for at sætte et personligt præg på sin indretning. Gør-det-selv kommer i mange forskellige former og kan både dække over, at man har malet et hjemmemalet maleri og hængt det op på væggen, samt at man har bygget sit eget spisebord. Der er hverken regler eller grænser, når det kommer til hjemmelavede løsninger i hjemmet. Og det er det, der gør det både befriende og spændende at give sig i kast med. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave eller hvilke materialer, man kan benytte til at bygge smarte løsninger og fine møbler.
Byggematerialer på en ny og anderledes måde
Ved at gå en tur i byggemarkedet finder du mange forskellige materialer, som kan benyttes hjemme i din indretning. Materialer der egentlig er tiltænkt selve husets byggeri, kan med lidt snilde sagtens forvandles til smarte og unikke møbler. Det er f.eks. meget populært at benytte rionet til både billedophæng og vægophængte blomster i det moderne hjem, selvom det oprindelige formål med nettet egentlig var at armere byggerier. Det samme gør sig gældende for de såkaldte fundablokke. Det egentlige formål med disse er at bygge det fundament, som et hus står på. Men det betyder ikke, at kreative øjne ikke kan finde på andre og mere moderigtige måder at benytte de ellers praktiske blokke.
Møbler ude og inde
Fordi de er skabt til at ligge i jorden og danne fundamentet for et helt hus, så er fundablokke skabt af et ganske robust materiale. Det gør, at de kan benyttes til DIY-løsninger både inde i stuen samt ude i haven uden at gå til. Mange benytter betonblokkene som byggeklodser, når de kreerer forskellige typer møbler. Det kunne f.eks. være i forbindelse med udarbejdelsen af en ny skoreol til entréen, et tv-møbel til stuen, en vinreol til køkkenet eller en bænk til terrassen. Mulighederne for hvordan fundablokkene kan benyttes, er mange. Det gælder blot om at være en smule kreativ.
Benyt fundablokke alene eller sammen med andre materialer
Det rå betonlook på fundablokkene giver ofte en flot kontrast, hvis man benytter dem som en reol i en stue, der også indeholder mange fine og bløde overflader. Byg en reol udelukkende ud fra fundablokke og fyld den med porcelæn, pyntegenstande og planter. Eller leg med udtrykket og brug de rå fundablokke som byggesten og polerede træplader som hylder i stuens reol. Mix og match som du har lyst til og find på nye løsninger hen ad vejen. Du kan nemlig altid ændre på fundablokkenes opstilling og dermed få et helt nyt udtryk på din hjemmelavede reol.